Behandlingar

Botox behandling

Dynamiska rynkor i pannan, runt ögonen och munnen behandlas med botulinum toxin, benämns oftast i korthet botox. Detta är ett potent läkemedel som blockerar nervsignal till muskler där behandlingseffekten kvarstår flera månader och är dosberoende. Läkemedlet kommer i pulverform och blandas med natriumklorid och injiceras med tunn nål. 

Man behöver ingen bedövning för denna typ av behandling, då det endast svider lite vid injektion. Personer med viss typ av neurologisk eller muskulär sjukdom har högre risk för oönskad muskelpåverkan. Det görs alltid en hälsodeklaration innan behandling, även om man tidigare blivit behandlad. Det är viktigt att efterhöra vad som fungerat bra/dåligt med tidigare erfarenheter av behandling med botulinum toxin, eftersom effekten varierar mellan personer och behandlingsområden. 

Det finns även en åldersgräns på 18 år för behandling på grund av avsaknad av säkerhetsdata och gravida och ammande avråds behandling helt.

Fillers

För att öka fyllnad i läppar och andra delar av ansiktet används vanligen hyaluronsyrabaserade fillers. Det finns många sorter av fillers till försäljning och de har lite olika egenskaper beroende på ändamål. Stylage och Juvederm är de märken som jag främst använder då man uppnår naturliga resultat och minimerar negativa reaktioner såsom klumpbildning. 

Jag använder bara CE märkta produkter som är kvalitetstestade. Produkterna anses säkra, då det finns läkemedel att ge (Hyalase) ifall man behöver reversera effekten. Detta är förstås användarberoende och som kund bör man känna till att det finns risker med injektionsbehandling. Blodkärl kan blockeras i oturliga fall eller vid injektion av för stor mängd filler i närhet av kärl.

Hyaluronsyraprodukter har använts i många år och det är tacksamt nog ovanligt med andra komplikationer reaktioner, såsom allergier eller infektioner om man följer hygienrutiner. Vid Hyalasebehandling bör däremot allergitest utföras då allergiska reaktioner förekommer.

Profhilo

Profhilo är en produkt som injiceras i ansiktet för att öka stimulering av kroppens egna bindväv och öka/behålla elasticitet samt minska rynkor. 

Detta är också en hyaluronsyrabaserad produkt som går att använda ihop med andra estetiska behandlingar. Den injiceras på vissa standardpunkter och man behöver göra flera behandlingar med olika intervall för att uppnå synbar effekt.

profhilo

Undvik innan injektionsbehandling:

-Ta inte läkemedel som innehåller Acetylsalisylsyra eller NSAID helst två veckor innan för att minska risk för stickblödning och ojämn svullnad. Exempel är Treo, Magnesyl, Ipren, Ibumetin, Naproxen,

-Kosttillskott med vitamin E eller omega 3 bör också undvikas av samma anledning

Jag använder främst bocouture och vistabel för botoxbehandlingarna. 

Botox

Botulinumtoxin gällande följande områden:

Ett område:

1 800 kr

Två områden:

2 500 kr

Tre områden:

3 000 kr

Fillerbehandling

När man injicerar fillers är det främst läpparna som är känsliga och för vissa gör det väldigt ont, även med bedövningskräm. Därför erbjuder jag alternativ att få nervblockad med injektion av bedövningsvätska innan behandlingen. Det sticket känns knappt och effekten är snabb bedövning av läpparna. Det tillkommer då en kostnad på 500 kronor utöver angivet pris på fillerbehandlingen.

Gällande följande områden:

Läppar 0,5 ml:

1 800 kr

Läppar 1 ml:

2 600 kr

Nasolabialveck / marionettlinjer:

2 500 kr

Volym i kinder, tinning eller käkvinklar:

2 500 kr per milliliter
Vid softlift och fler antal områden diskuteras paketpris

Profhilo:

3 000 kr för 2 ml

Det kan behöva göras ytterligare justering av en behandling och det ingår i kostnaden för grundbehandlingen. Förutsättningen är att kunden kommer tillbaka inom 3 veckors tid.

Betalning

Företagsswish och genom Boka Direkt finns även möjligheter att betala genom Klarna

swish